Go to RO version

AeroSolSys

Programme for Research-Development-Innovation
for Space Technology and Advanced Research - STAR


84/ 2013Home

Descriere generala

Selectie:
   1.
Structura unei statii
   2.
Reteaua de monitorizare
   3.
Energia seismica
   4.
Analiza multidisciplinara
   5.
Informatii in timp real
   6.
Seismicitatea vranceana
   7.
Diseminare
   8.
Referinte
   9.
Copyright     Sistem complex de monitorizare multidisciplinara a norilor, aerosolilor si a radiatiei solare in corelatie cu activitatea seismica vranceana


1. Structura unei statii       Figura 1 descrie structura globala a sistemului.  Datele sunt achizitionate de pe sol (statiile seismice ale Institutului National pentru Fizica Pamantului) si sateliti.
 
Station structure


    Fig 1. Structura generala  a unei statii de monitorizare complexe si prelucrarea datelor [7]
   
         Statiile INCDFP sunt in principal pentru monitorizare seismica. Cateva dintre ele (figura 2) includ si alte tipuri de senzori: pentru infrasunete, meteorologici, camp teluric - magnetic si GPS. Proiectul lansat in 2013 va extinde aria senzorilor (Multidisciplinary complex system for monitoring clouds, aerosols and solar radiation in correlation with Vrancea seismic activity, a grant al Agentiei Spatiale Romane).
      Am inceput monitorizarea si analiza aerosolilor din atmosfera, a ionilor, norilor si a radiatiei solare in corelatie cu conditiile de mediu (temperatura, umiditate, presiune atmosferica, viteza si directia vantului, variatiile curentilor telurici, variatiile campului magnetic local si a infrasunetelor, variatiile campului electrostatic atmosferic, variatiile crustei cu ajutorul clinometrelor, activitatea electromagnetica si seismica, comportarea animalelor). Figura 1 descrie structura unei statii de monitorizare iar in figura 4 este un exemplu de analiza multidisciplinara.